Diarree Stoppen

Heb je buikgriep of iets anders dat diarree veroorzaakt heeft? Uiteraard wil je dat je weer normale ontlasting krijgt. Dit kunnen we ons goed voorstellen. Het is niet fijn om te werken, naar school te moeten of uit eten te gaan en je telkens aan de diarree bent. Gelukkig zijn er verschillende methoden om de diarree te stoppen. Hieronder hebben we tal van tips staan om jou van de diarree af te helpen.

Tips om je van de diarree af te helpen!

 • Banaan Eten – Waar teveel voor staat is niet goed, maar het is een feit dat bananen eten de spijsvertering vertraagd.
 • Gezond Eten – Belangrijk is dat wanneer je een hongerig gevoel krijg gewoon lekker gezond gaat eten. De dikke darm absorbeert niet normaal meer en zorgt ervoor dat de ontlasting wateriger wordt. Het is dus belangrijk dat je goed en gezond blijft eten om optimale bescherming weer op peil te krijgen.
 • Loperamide – Dit geneesmiddel alleen op aanraden van een arts gebruiken. Het is geen geneesmiddel voor diarree, maar zorgt er wel voor dat je niet meer zo vaak naar het toilet moet.
 • Voedingsvezels – Op een natuurlijke manier de diarree stoppen. Er zijn verschillende producten die de stoelgang bevorderen en de darmen een betere bescherming bieden. Tevens zijn er capsules te verkrijgen bij de drogist ontwikkeld op natuurlijk basis.
 • Cola zonder prik – Cola kan bepaalde bacteriĆ«n/virussen doodden en er dus voor zorgen dat je eerder een normale ontlasting krijgt.
 • Roosvicee Stop – Helpt je op een natuurlijke manier weer aan een normale ontlasting.


  Geen geschikte voeding
  Er zijn ook verschillende voedingssupplementen die laxerend werken en daarom niet geschikt om in te nemen bij diarree. Je kunt beter geen Stroop, Sinaasappelsap, Ontbijtkoek, Karnemelk of Zuidvruchten nuttigen. Je kunt hierdoor namelijk de diarree versterken.

  Belangrijk: We kunnen het niet vaak genoeg vermelden. Heb je last van diarree, zorg er dan altijd voor dat je goed blijft drinken. Je moet goed drinken om uitdroging te voorkomen. Indien je dit niet zelfstandig kunt raadpleeg dan een arts. Je kunt ook een drankje krijgen genaamd Oral Rehydration Solution. Deze zorgt ervoor dat je minder vocht verliest en ook beter vasthoudt. Tevens hebben we op deze pagina enkele tips staan om zelf een drankje te maken dat ervoor zorgt dat je vocht beter vasthoudt. Raadpleeg altijd een arts als je de situatie niet vertrouwd.